dissabte, 12 de febrer del 2011

Cantants

Marina Rossell i Figueras

Marina Rossell i Figueras és una cantant catalana que canta en català i castellà. Va néixer el 17 de gener de 1954 a la població de La Gornal, poble situat al municipi de Castellet i la Gornal.

Figura clau de la segona generació de la Nova Cançó, entre el seu repertori s'hi troben tant cançons tradicionals clàssiques catalanes, així com havaneres i cançons pròpies. Ha col·laborat amb Lluís Llach, Georges Moustaki, Montserrat Caballé, Luis Eduardo Aute, Carlos Cano, Pedro Guerra, Miguel Poveda, Manzanita, o el guitarrista de flamenc Tomatito. Ha realitzat nombroses gires per Europa, Llatinoamèrica i el nord d'Àfrica.

L'any 1987 li fou concedida la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya.

Extret de la Viquipèdia

Altres enllaços d'interés:
Pàgina web oficial de Marina Rossell
Entrevista a Marina Rossell (Part 1)
Entrevista a Marina Rossell (Part 2)
Entrevista a Marina Rossell (Part 3)
Els Nens Eutròfics

Els Nens Eutròfics no és un frup qualsevol. Esta formació polipoètica i eròtic-festiva és el joquet musical del rapsode Josep Pedrals, un home de lletres que ja habia pujat a l'escenari abans amb el hip-hop de Guillamino. El component Lúdic i eclèctic sense consecions del seu primer disc, Esquitxos ultralleugers (El tigre de Cibèria, 2009), garantitza una orgia de figures retòriques, rítmiques i tonals ballant al son del free pop.

Extret de Theproject

Altres enllaços d'interés:
Blog del cantant de "Els Nens Eutròfics"
Myspace de "Els Nens Eutròfics"
Una mostra de l'estil d'aquest grup

Ovidi Montllor

Ovidi Montllor i Mengual, conegut com a Ovidi Montllor, nascut a Alcoi el 4 de febrer de 1942. Fou un cantautor i actor conegut al País Valencià amb una extensa trajectòria professional que compta amb més de vint àlbums editats i més de mig centenar de pel·lícules en les que va participar.

La seua carrera professional va començar amb el grup de teatre La Cazuela d'Alcoi, i des de 1966, a Barcelona, en el moviment de Teatre Independent. A partir del 1968, començà a interpretar poemes musicals d'autors com Vicent Andrés Estellés, Salvat Papasseit o Salvador Espriu, entre d'altres. Açò, més tard, el relacionaria amb la Nova Cançó, un moviment artistic musical que va nàixer durant el franquisme i que pretenia impulsar la llengua catalana mitjançant un llenguatge reivindicatiu.

Extret de la Viquipèdia

Altres enllaços d'interés:
Homenatge a Ovidi
Mostra de l'estil d'Ovidi
Web dedicada a Ovidi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada